Selecteer een pagina

Essent

Wooneffect

Stap voor stap

verduurzamen

Het verduurzamen van corporatiewoningen is een grote opgave. Essent wil onder de naam Wooneffect het aanbod van 7 lokale servicepartners combineren; alle duurzame oplossingen onder één dak. De naam Wooneffect stond als een huis, maar een uitgekiende communicatie- en contentstrategie voor het label ontbrak. 

Onze opdrachtgever:
Essent

Onze bijdrage:
Online strategie, content, redactie

Ons resultaat:
Website, stories, LinkedIn campagne, commerciële toolkit

Jouw Licht op 040 responsive devices

Strategie: stap voor stap verduurzamen

Bij een grote opgave verwacht je een grootse aanpak. Onze strategie was juist: hou het compact. Help woningcorporaties stap voor stap met het verduurzamen van de woningvoorraad. Met bewezen technieken, een no regret aanpak en via lokale bekendheid.

Verhalenplatform

Naast het aanbod van duurzame oplossingen zijn corporaties vooral geïnteresseerd in de aanpak. We bedachten een online platform op basis van storytelling, met verhalen over het proces van verduurzamen. Onze rol bij de ontwikkeling van de website: gedeeld product owner en procesbegeleiding.

Wooneffect biedt alle oplossingen onder één dak.

De website staat vol praktijkverhalen van corporaties, service-partners en bewoners.

Stories zetten aan tot doorvertellen

Hoe zorgen we voor meer bekendheid van Wooneffect bij corporaties? Door inhoudelijke verhalen te maken met bestaande en nieuwe klanten en deze slim te verspreiden. Vier vaste verhalenformats geven structuur aan de contentstrategie. Samen met Essent bepalen we de insteek van de verhalen en verzorgen we de contentcreatie.

Social campagne op LinkedIn

Om Wooneffect te (her)introduceren bij bestuurders en vastgoedmanagers van corporaties bedachten we op basis van de verhalen een social campagne. We kozen voor LinkedIn als platform, omdat de doelgroep daar goed vertegenwoordigd is.    

Niet alleen online

Alleen een online introductie was echter niet voldoende. We ontwikkelden een commerciële toolkit voor de accountmanagers van de servicepartners; een volledig Wooneffect-pakket met o.a. een zigzag-flyer, standaard PowerPoint template en een nieuwsbrief.  

Samen met:
John van Hamond

Bijzonder:
Betrokken van strategie tot contentcreatie

Deel dit verhaal

Meer weten over onze aanpak?
Bel of mail Sander Willems

Volgende verhaal

Dát maakt Van Wanrooij

Verhalen geven smoel en structuur